Svalövs kommun

Viktig företagsinformation - coronaviruset

Testbild

Information till Svalövs kommuns företagare med anledning av Corona/Covid-19

Corona/Covid-19 har en fortsatt stor påverkan på vårt samhälle och näringsliv och det är oklart under hur lång tid det fortgår.

Vi vill därför uppmärksamma att nya stöd och möjligheter för företagare tillkommer löpande och hoppas att tillgängliga insatser kan bidra till bättre förutsättningar för er företagare i en svår situation.

Utöver uppdaterad samhällsnyttig och näringslivsinriktad information från myndigheter hittar ni nedan även möjligheter till konkret och personlig rådgivning och affärsutveckling, utbildningar, digitalisering, resursdelning av personal med mer.

Tillvarata möjligheten att kontakta de aktörer som fått i uppdrag att aktivt stötta er företagare. Vid kontakt med till exempel vår Framtidscoach eller Företagsakut har ni möjlighet att ställa frågor och boka in rådgivning online, det är helt kostnadsfritt och ni har full sekretess. Ni är också välkomna att kontakta oss - våra kontaktuppgifter hittar ni i gula rutan till höger.

Vid eventuella behov av anstånd eller förlängda betalningstider på grund av Corona/Covid-19 från Svalövs kommun, Svalövsbostäder, Svalövslokaler, Söderåsens Miljöförbund samt NSVA kan ni läsa mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kontakta respektive part direkt med förfrågan.

Tänk, som vanligt i Svalövs kommun, med både hjärta och hjärna och fortsätt hjälpa varandra!


FÖRETAGARINFORMATION FRÅN SVENSKA MYNDIGHETER:

Krisinformation
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, samlar uppdaterad information från svenska myndigheter på Krisinformations hemsida som du hittar härlänk till annan webbplats.

Regeringen
Regeringens åtgärder och stöd för företagare hittar du härlänk till annan webbplats.

Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndigheten informerar löpande om rådande situation, vilka åtgärder som ska genomföras och hur det berör oss som medborgare och företagare. Läs mer härlänk till annan webbplats.

Försäkringskassan
Information från Försäkringskassan med anledning av coronaviruset angående bland annat regler för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning, ersättning för vab och aktivitetsstöd hittar du härlänk till annan webbplats.

Verksamt
Samlad myndighetsinformation för företagare hittar du härlänk till annan webbplats.

Tillväxtverket
Samlad information och stöd med anledning av Corona/Covid-19 från Tillväxtverket hittar du härlänk till annan webbplats.

Skatteverket
Samlad information för företagare från Skatteverket inklusive bland annat möjlighet till betalningsanstånd på grund av Corona/Covid-19 härlänk till annan webbplats


FÖRETAGSSTÖD OCH NÄRINGSLIVSRELATERAD INFORMATION:

Framtidscoach för företagare

Kostnadsfritt konkret stöd och rådgivning med utgångspunkt i dina behov inklusive möjligheter att hantera konsekvenser av Corona/Covid-19 inom bland annat följande områden:

  • Ekonomi - på kort och lång sikt med fokus på likviditet och resultat.
  • Affärsutveckling - affärsplan, kundgrupper, förnyelseprocess/nya affärsidéer – både att stärka och utveckla.
  • Marknadsföring - digitalisering, nya erbjudande, kundvård, social media, nya kundgrupper och nätverk.
  • Avtal - hyra, leverantör, övriga avtal, analysera, kommunicera och förhandla.
  • Dig som företagare - din situation, försäkringar, nätverk, samarbete och stöd.

Starta enkelt med ett konfidentiellt 30 minuters möte online, via telefon eller via personligt möte för att diskutera dina behov och hur du vill ta dig framåt. Framtidscoachen är framtagen av kommunerna i Familjen Helsingborg för företagare i samarbete med Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst och Tillväxt Helsingborg. Utöver coachning i flera steg finns även möjlighet till mentorskap.

Läs mer härlänk till annan webbplats, kontakta Framtidscoachen direkt på 042-18 18 20 eller maila framtidscoach@drivaeget.se

Företagsakuten Region Skåne Kostnadsfritt och konfidentiellt stöd för små- och medelstora företag i kris angående hur man praktiskt gör för att till exempel få krediter, anstånd med skatt, korttidspermittering, varsel mm. Det ska vara enkelt att hitta rätt hjälp, och till företagsakuten kan du vända dig med dina frågor. Här får du också råd om var du kan vända dig för att få ytterligare stöd och individuellt anpassad hjälp. Satsningen genomförs tillsammans med Almi, Invest in Skåne, Tourism in Skåne och Innovation Skåne.

Läs mer härlänk till annan webbplats eller kontakta Företagsakuten direkt på 040-675 34 80 vardagar kl. 9-12 och kl. 13-16.

Affärsutveckling via Företagarna

Företagarna Syd har i samarbete med Region Skåne startat en supporttelefon för företagare som är i behov av affärsutveckling för att hålla sitt företag vid liv under Corona/Covid-19-krisen. Läs mer härlänk till annan webbplats eller kontakta Företagarna direkt på 010-198 94 50 kl.9-17. Mer information från Företagarna hittar du härlänk till annan webbplats.

Affärsutvecklingstjänster via ALMI
Almi tillhandahåller finansiering och affärsutveckling för små och medelstora företag och har med anledning av Corona/Covid-19 tagit fram nya kostnadsfria affärsutvecklingstjänster. Du hittar mer information härlänk till annan webbplats. Mer råd och konkreta tips kring bland annat finansiering, brygglån mm samt kontaktuppgifter till deras rådgivare hittar du härlänk till annan webbplats.

Svenskt Näringsliv

Samlad information från Svenskt Näringsliv med anledning av Corona/Covid-19 hittar du härlänk till annan webbplats.

Omställningscheckar via Region Skåne

Region Skåne har tagit fram en ny stödform, omställningscheckar, för att hjälpa företag som drabbats extra hårt av Coronapandemin. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen och riktar sig till företag med 2-49 anställda. Läs mer och ansök härlänk till annan webbplats.

E-handel för besöksnäring via Tourism in Skåne
Tourism in Skåne erbjuder en e-handels-lösning för besöksnäringsföretag på plattformen Nordisk E-handel med anledning av Coronapandemin där onlineförsäljning kan bidra som möjlig väg i en svår situation. Läs mer härlänk till annan webbplats.


UTBILDNING OCH KOMPETENSUTVECKLING:

Digitala kurser inom e-handel via E-Commerce Park Komplettera och utveckla din butik med e-handel! E-Commerce Park erbjuder nu en digital kurs i e-handel för dig som driver fysisk butik, som syftar till att göra e-handel enkelt och kul för dig som vill komma igång! Kursen innehåller det du behöver för att starta med din e-handel, hur du bör tänka och vad som krävs för att skapa försäljning. Kursen finansieras av Region Skåne och är därför gratis för dig som är verksam i Skåne. Läs mer härlänk till annan webbplats.

Utbildningsakuten via Region Skåne

Samlade online-utbildningar och möjlighet att stärka sina kompetenser för både permitterad och arbetande personal. Läs mer härlänk till annan webbplats.


Utbildningsakuten - för besöksnäringen

Tourism in Skåne har samlat utbildningar, distanskurser och gratis onlineutbildningar anpassade för dig inom besöksnäringen. Läs mer härlänk till annan webbplats. Tourism in Skåne har även sammanställt en ”verktygslåda” för företag inom besöksnäring som du hittar härlänk till annan webbplats.

Åtgärdspaket till industriföretag via IUC och Teknikcollege syd

IUC och Teknikcollege syd erbjuder företag möjlighet att kompetensinventera och skapa en åtgärdsplan utifrån Corona/Covid-19. Åtgärdspaketet riktar sig till industriföretag och innehåller bland annat en riskanalys och en åtgärdsplan. Du får experthjälp för att identifiera vilka insatser som krävs just nu i ditt företag, dels för att hantera den akuta situationen, dels för att säkra en tryggare framtid. Mer information och kontaktuppgifter hittar du härlänk till annan webbplats.


ARBETSKRAFT OCH PERSONAL:

Kompetensförsörjning - samarbete mellan Arbetsmarknad och Näringsliv

Samtidigt som övertalighet uppstått hos vissa företag med anledning av Corona/Covid-19 har andra företag svårigheter att hitta rätt arbetskraft på både kort och lång sikt. Vi lägger därför extra fokus på både matchning av tillgänglig personal och nyrekrytering. Vi hjälper er gärna med kompetensförsörjning via både egna kanaler och via våra nätverk, kontakta gärna Svalövs kommuns Sysselsättningssamordnare Arnela Kadic på 0418-47 50 68 eller via arnela.kadic@svalov.se

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen har samlat information till dig som arbetsgivare med hjälp kring att både söka och hantera personal. Kontakta Arbetsförmedlingens kundtjänst för arbetsgivare direkt på 0771–508 508 eller hitta information om bland annat rekrytering, stöd, permittering, varsel och mycket mer härlänk till annan webbplats.

Jordbruksakuten

Är du i behov av säsongsarbetare i sommar? Coronakrisen har lett till att många jordbruk har brist på arbetskraft då utländska säsongsarbetare inte kan ta sig till Sverige. Jordbruksakuten förmedlar sommarjobbare till odlingar och jordbruk, mer information hittar du härlänk till annan webbplats.

Gröna jobb

Om du behöver rekrytera medarbetare inom gröna näringar kan du annonsera på Gröna jobb kostnadsfritt. Läs mer härlänk till annan webbplats.

Matchningstjänst via Region Skåne

Region Skåne matchar företag med personalbehov med företag som varslar och permitterar. Regionen kan hjälpa ditt företag med att hitta andra företag och de stöttar i processen kring resursdelning. Regionen kan hjälpa dig med vilka regler som gäller och hur man kan fördela kostnader. Läs mer om hur det funkar härlänk till annan webbplats.Publicerad: 2020-05-22

Sidansvarig: Gisela Christensson

Nyhetsbrev 2020

Kontakt

Näringslivsansvarig
Joakim Nilsson
0709-47 51 89
E-post

Näringslivsassistent
Gisela Christensson
0418-47 53 06
E-post

Näringslivssekreterare
Eva Ogard
0418-47 50 97
E-post

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun